Rotterdam

5x de leukste lokale merken uit Rotterdam

RickInspiratie, Interieur

Tijdens onze zoektochten naar de mooiste merken van Amsterdam, komen wij geregeld inspirerende Nederlandse makers tegen van buiten 020. Omdat wij deze pareltjes toch graag met jullie delen, hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. We bijten het spits af met vijf stijlvolle merken uit een stad waar we stiekem toch wel een zwak voor hebben: Rotterdam.

Studiogwen Rotterdam01. STUDIOGWEN

In de collectie van interieur label STUDIOGWEN, is de smaak van ontwerpster Gwen de la Haye duidelijk terug te zien. Dankzij haar achtergrond als allround stylist weet ze precies welke items jouw interieur nét wat extra’s geven. De grotendeels handgemaakte collectie bevat onder andere kussens met marmerprint, onderzetters en minimalistische theelichthouders. De producten van STUDIOGWEN zijn te koop in haar webshop.

 

David Derksen Design Rotterdam02. David Derksen Design

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en voltooide in 2011 zijn Master of Industrial Design aan de TU Delft. Omdat hij zich vooral laat inspireren door natuurlijke processen, ligt bij al zijn ontwerpen de nadruk op materiaal en structuur. Zijn prachtige lampen, tafels en meer bekijk je op davidderksen.nl.

 

Marjolein Delhaas03. Marjolein Delhaas

Grafisch ontwerpster Marjolein Delhaas is atijd op zoek naar minimalisme in layout, typografie, papier en kleur. Sinds 2008 brengt zij een jaarlijkse collectie agenda’s en kalenders uit. Sterke typografie versus verfijnde elegante resulteert hierbij in funtionele producten van uitzonderlijke schoonheid. De collectie is te koop in de webshop van Marjolein Delhaas.

Mischa van der Wekke04. MW Vormmaker

Vormmaker is een samenvoeging van vormgever en meubelmaker. Deze term is zeer geschikt om het werk van Mischa van der Wekke te beschrijven. Naast zijn werk in opdracht, heeft hij een eigen collectie. De ontwerpen bevinden zich tussen (kunst) object en (design) meubel. De vorm is leidend, het eindresultaat altijd praktisch en bruikbaar. Bekijk zijn collectie op mischavanderwekke.nl

 

Augusta Wind05. Augusta Wind

De studio van Augusta Wind ligt in hartje Rotterdam, nabij de haven. Hier ontwerpt en maakt zij tassen, handtassen en andere accessoires. Het merk bestaat uit twee lijnen. Enerzijds zijn er de klassieke, stijlvolle en praktische designs van de “classic line”. Anderzijds zijn daar de extremere, funky “limited edition” designs. Ze zijn verkrijgbaar in de Augusta Wind webshop.