Eindhoven Skyline
Foto: Flickr @Jaro

5x de beste design merken uit Eindhoven

RickDesign

Tijdens onze zoektochten naar de mooiste merken van Amsterdam, komen wij geregeld inspirerende Nederlandse makers tegen van buiten 020. Omdat wij deze pareltjes toch graag met jullie delen, hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Eerder deelden wij al de leukste merken van Rotterdam met jullie. Nu is het de buurt aan de vijf beste design merken (op willekeurige volgorde!) uit een van de belangrijkste design-steden van Nederland: Eindhoven.
 

Figr 1

01. FIGR1

Dit Eindhovense designlabel bestaat uit Hosun Ching en Shirley van Piere. Deze twee zeer verschillende designers hebben elkaar gevonden in hun liefde voor esthetiek en exclusieve producten. Hun collectie bevat o.a. prachtige ronde spiegels en stijlvolle wandplankjes. Lees meer op figr1.com.
 

Harm & Elke

02. Harm & Elke

Studio Harm en Elke is een samenwerking tussen Harm van Nieuwenhof en Elke van den Berg. Zoals veel designers op dit lijstje studeerden zij aan de Design Academy Eindhoven. Harm’s interesse in machines, technische en mechanische verbindingen- en Elke’s kunde met porselein en kleur worden samengebracht in hun gezamenlijke collectie. Hun kleurrijke producten vind je op harmenelke.nl.
 

Ontwerpduo

03. Ontwerpduo

Zoals hun naam doet vermoeden is ook het derde designbureau op dit lijstje een duo. Ook zij studeerden aan de design Academy. Hun mission statement: sprookjesachtige ideeën vertalen in functionele designs die de wereld verrassen. Bekijk en koop de collectie in de webshop van Ontwerpduo.
 

Studio Thier & Van Daalen

04. Studio Thier&VanDaalen

Wederom een Eindhovens duo dat studeerde aan de Design Academy. Ruben en Iris maken gebruik van nieuwe technieken en toepassingen van materialen om hun wonderlijke designs tot leven te wekken. Een goed voorbeeld van hun conceptueel- en esthetisch sterke werk is hun project “Round Square. Een deel van hun collectie is ook online te koop; in hun webshop
 

Daphna Laurens

05. Daphna Laurens

Het werk van Studio Daphna Laurens bevindt zich op het snijpunt van kunst en design. Poëtisch design in een op het oog simpel, industrieel jasje. Onze tip voor jou: Laat je inspireren door hun uitgebreide portfolio op daphnalaurens.nl