13694444_1664439820545043_328509216_n

De beste Instagram accounts van Amsterdam

DaanInspiratie

Wie weleens op onze Instagram kijkt weet dat we daar, naast de producten, veel aandacht besteden aan de schoonheid van Amsterdam zelf. Om de dag re-posten we een strakke foto van een getalenteerde fotograaf. Zorg ervoor dat je deze onderstaande toppers (in willekeurige volgorde) volgt voor de mooiste kiekjes!

@eugenemcfly beste instagram amsterdam

IG: @eugenemcfly

Volgers: 2280

De foto’s van Eugene McFly zijn heerlijk rauw en laten je het Amsterdam buiten de grachtengordel zien. Er is veel aandacht voor strakke lijnen, bijvoorbeeld bij metrostations, verlaten wegen en parkeergarages. De foto’s bezitten veel contrast en de meestvoorkomende kleuren zijn zwart, wit en grijs. Dat klinkt grauw, maar wij worden heel vrolijk van deze feed. Dit Amsterdamse talent heeft momenteel pas 2200 volgers, veel te weinig voor zoveel moois. Geef die man wat liefde!

@macenzo best amsterdam photographer

IG: @macenzo

Volgers: 379k

Macenzo ken je misschien al, want zoals je ziet zit hij al dicht tegen de vierhonderdduizend volgers aan. En dat is terecht, wat de foto’s gemaakt door Dirk Bakker – zijn echte naam – zijn stuk voor stuk awesome. Een vluchtige blik op zijn feed en het is direct duidelijk dat de fotograaf een scherp oog heeft voor het vinden van de juiste compositie. Of het nou het dak is van Amsterdam Centraal Station, de containerwoningen (zie boven) of een gewoon een simpele trap: Macenzo maakt er elke keer een kunstwerkje van.

rogiermeurs

IG: @rogiermeurs

Volgers: 8527

Op de feed van Rogier Meurs vind je de dagelijkse schoonheid van Amsterdam door de lens van de fotograaf. Er is veel ruimte voor de Amsterdamse grachten, de pittoreske bruggetjes die de smalste straten met elkaar verbinden en natuurlijk voor de fiets. Veel typisch Amsterdams, maar vervelen doet het nooit!

@ruu_da best instagram amsterdam

IG: @Ruu_da

Volgers: 12,9 k

Op de Instagram-foto’s van Ruu_da vind je vaak een lopend, wachtend of fietsend persoon in een Amsterdams decor. Ze brengen de foto’s tot leven. Zouden de hoofdpersonen weten dat ze meespelen in de verhaaltjes van Ruu_da? De feed van deze kanjer bewijst in ieder geval dat de fotograaf een goed gevoel voor timing heeft.

characters

IG: @AmsterdamCharacters

Volgers: 708

Beetje de vreemde eend in de bijt, want eigenlijk niet echt een Instagrammer. Toch verdient de feed van Amsterdam Characters zeker een vermelding. Fotograaf Anne Brugts vereeuwigt namelijk de Amsterdammers die de stad van de nodige kleur voorzien. Inwoners die er tussen de grijze massa  uitspringen. Haar blog www.amsterdamcharacters.com is een visueel feestje. Inmiddels is er ook boek verschenen, dat je voor 25 euro kan kopen.