yaco studio lokaal20

Op de thee bij Joeri van Yaco Studio

DaanAmsterdam, Geen categorie, Interieur

De producten die we verkopen in onze winkel zijn allemaal gemaakt door Amsterdamse makers. Via deze rubriek houden ze ons én jou op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Vandaag lees je een gesprek met Joeri Borst, oprichter van het accessoire label Yaco Studio.

joeri borst yaco studio

Hoi Joeri, wat een toffe werkplek!
Dankjewel en welkom in Kntr020. We zitten hier met meerdere kleine ondernemingen. Dat is heerlijk werken, want je kan elkaar helpen en inspireert elkaar. Wil je wat drinken?

Kopje thee lijkt me lekker.
Ik heb een speciale thee voor je van het Amsterdamse merk Lemon Poppy. Misschien ook wat voor jullie site?

Tof, ga er zeker naar kijken. Hoe gaat het met Yaco Studio?

Goed! We krijgen steeds meer verkoopkanalen, waar Lokaal20 er eentje van is. Ook oriënteren we ons meer op de buitenlandse markt. In het begin was vooral de “This is not a plastic bag” een hit, maar ook ons in Nederland gemaakte kledingrek verkoopt erg goed.

Jullie producten zijn heel divers. Een sjaal, een shopper, een kledingrek. Hoe zit dat?
Dat is de vrijheid die we willen voor Yaco Studio. Josine Castelein (mede-eigenaar en vriendin) en ik kunnen hier alles maken waar wij zelf behoefte aan hebben. Soms komen producten ook op ons pad. Zo zagen we hoeveel spijkerstof er weggegooid wordt in de fabrieken. Zonde natuurlijk, want het is vaak van prachtige kwaliteit en nog hartstikke bruikbaar.

blog-yaco-foto

Ah zo. Hoe zat dat met het kledingrek?
Naast Yaco zijn we ook eigenaar van Yunit Studio, een kledingmerk voor mensen, dus draagbaar voor dames- en heren. Daarvoor waren we opzoek naar een mooi kledingrek voor onze showroom. Toen we deze niet vonden besloten we hem zelf te maken in samenwerking met een Nederlandse fabriek. En met succes, want we versturen ze nu van New York tot aan Australië.

Kledingrekken die de wereld veroveren, top! Hoe zorg je ervoor dat de producten, ondanks de verschillen, toch bij elkaar passen?
We houden van minimalistische en cleane ontwerpen. Daarnaast letten van ontwerp tot verpakking op de duurzaamheid. Zo komt het allemaal toch mooi samen.

yaco sjaal kledingrek

Staan er nog nieuwe producten op de planning?
Jazeker! In navolging van het kledingrek zijn we bezig met het ontwerpen van andere producten, en gaan het kledingrek nog uitbreiden. Verder hebben we nog wat plannetjes, maar om die uit te voeren moeten we eerst tijd voor vrij maken.

Je bent ook een druk man, hè? Want naast Yaco en Yunit run je ook nog een derde onderneming.

Klopt, de Pakkettenfabriek! We bieden ondernemers de mogelijkheid om het logistieke proces uit te besteden. Dit doen we met de aandacht en zorg voor pakketten, zoals we het zelf ook het liefst zouden willen. Dus als je er een handgeschreven kaartje bij wilt is dat geen probleem!

Loopt het goed?
Ja, eigenlijk wel. We groeien in het aantal bedrijven waarvoor we de verzending doen en die reageren erg enthousiast op onze dienst. De opslagruimte die we huren is erg groot, dus we hebben nog genoeg ruimte om door te groeien.

Oké, genoeg te doen dus. Ik laat je verder werken. Bedankt voor de thee!
Bedankt voor het langskomen, succes met de verkopen.

Komt goed, spreek je snel Joeri!
Joe!