ninebyfour on lokaal20

3 verlichting trends voor dit najaar

DaanDesign, Interieur

Verlichting speelt een belangrijke rol in elk interieur. Niet alleen vanwege de sfeer dat licht brengt, maar ook doordat het design van de lampen vaak bepalend is voor de stijl van een ruimte. Doe hier inspiratie op met de verlichting trends voor het najaar van 2016!

Na een mooie nazomer is de herfst definitief gearriveerd. Bladeren verkleuren, de truien worden uit de kledingkast getrokken en de straatverlichting gaat steeds vroeger aan. Ook thuis worden de lichtschakelaars steeds vaker gevonden. Met de onderstaande tips maak je jouw huis winterproof.

Floating lamp

Liv Lamp (Hart & Ruyt) en de FLYTE (FLYTE)

Lang leve de gloeilamp

De gloeilamp (in LED!) zal ook in 2017 een hoofdrolspeler zijn in het spel der verlichting. De warmte van het gloeidraad in een klassiek peertje blijft fascineren. Een paar jaar geleden werd de gloeilamp vooral als industrieel gezien. Inmiddels zie je hem steeds vaker in landelijke of klassieke huishoudens terugkomen. Hierboven staan voorbeelden van het talentvolle label Hart & Ruyt en de Flyte, een zwevende gloeilamp!

 

Houten lampen

Hanging lamp (Atelier Naerebout) en de Ninebyfour (Waarmakers)

Hout & Proud

Sinds de komst van LED-lampen, die niet warm worden, zien we hout een steeds grotere rol opeisen in design verlichting. Goed gelukte designs met hout zijn bijvoorbeeld de minimalistische hanging lamp van Atelier Naerebout (links) of de Ninebyfour van Waarmakers, die hout (van Stichting Stadshout) uit het Vondelpark gebruiken voor hun armatuur.

 

modern vintage lamp

Links de Granny Smith (Van Tjalle En Jasper), Rechts Zena C05 ( Christiana Bertolucci Studio)

Vintage look in modern jasje

Het is een kunst om klassieke meubelstukken te combineren met moderne. Veel designlabels doen het daarom voor, door klassiekers in een modern jasje te gieten. Bekijk bijvoorbeeld eens de heel betaalbare lampen Van Tjalle En Jasper. Het Amsterdamse label combineert oude vormen met nieuwe technieken. En door een tripod onder een lampenkap te zetten heeft het de Braziliaanse Christiana Bertolucci ook een schitterende vloerlamp in de collectie. Ook Zuiver heeft een zelfde soort design, waar tripod en lampenkap gecombineerd worden. Classic!